Over RDJ Cleaning

Schoongemaakt is ook echt schoon en daar zit niks tussen in. Of het nu gaat om dakpannen of muren, ramen of zonnepanelen, Richard de Jong van Rdj Cleaning zorgt dat het hele huis er weer netjes op staat. Sommige mensen aarzelen om bijvoorbeeld hun dakpannen dak schoon te laten spuiten. Niet nodig weet de De Jong. “Ze gaan er niet van kapot. Dakpannen beschadigen alleen met strenge vorst.” Vorige week nog had hij dakpannen van 110 jaar oud onder handen. “Geen enkel probleem En dan moet je eens kijken wat voor moois er onder vandaan komt.” Mos en alggroei op het dak is op zich niet schadelijk. “Maar vind je het mooi? En soms als de plakkaten extreem groot en dik zijn, kun je er lekkage door krijgen.” De dakpannen worden na de schoonmaak geïmpregneerd zodat ze langer mooi blijven.

De Jong is gespecialiseerd in het schoonmaken van muren, daken, boeidelen, houtwerk, ramen, terassen en zonnepanelen. Voor bedrijven en particulieren. “Als je houtwerk laat reinigen is dat een behoud voor de verf. Het schilderen kun je dan tot twee jaar uitstellen.” Sommige muren hebben een witte uitslag door het uitzuren van de stenen. Zelfs dat kan opgelost worden. “Er is nu een nieuw middel, Chemex, daarmee verwijder je de uitslag.” Net zo makkelijk wordt ook groene aanslag verwijderd. “Na het schoonmaken impregneer ik de muur waardoor deze vuilafstotend wordt.” Het impregneermiddel is natuurvriendelijk. Wie zelf wel eens de ramen wast, weet er alles van. Strepen en in korte tijd weer vuiligheid. Dat kan anders. De truc is osmosewater. Osmosewater is water waaruit verontreiniging zoals bacteriën, kalk, chloor, zouten en metalen is verwijderd. “Streeploos schoon. Het enige wat ik toevoeg is een beschermlaagje, je ramen blijven zo drie tot vier maanden schoon.” Ook voor de schoonmaak van houtwerk gebruikt hij osmosewater. “Het is handwerk want in al die naadjes krijg je het met de borstel niet goed schoon. Het hout blijft wel een jaar lang schoon.”

Met Rdj Cleaning heeft Richard de Jong zijn passie gevonden. Ooit was hij boer. “Toen ging het melkquotum er af. Ik voorzag dat de melkprijs in zou storten, dat gebeurde ook. Achteraf is het een goede beslissing geweest om te stoppen.” Hij was vervolgens taxichauffeur, werkte bij een klussenbedrijf, een keukeninstallatiebedrijf en in de geveltechniek. Het zoeken naar de juiste balans van uitdaging en vrijheid bleef. “Toen ik zonnepanelen plaatste voor een bedrijf, kon ik van een collega een waskar overnemen. Het plan was om hectares zonnepanelen schoon te maken maar dat werd heel wat anders.” Want inmiddels had hij voor woning- en bedrijfsschoonmaak al een groot klantenbestand opgebouwd. Dat is nu anderhalf jaar geleden en het bedrijf loopt uitstekend. Een half jaar geleden schafte hij een hoogwerker van zeventien meter aan. “Het is hartstikke druk.

Tekst uit een artikel van sa.nl (13-07-2017) Foto: Marije Geertsma / Tekst: Renske Woudstra


RDJ Cleaning werkt met osmose water

Osmose water van RDJ Cleaning is ‘puur’, wat inhoudt dat alle mineralen en overige stoffen uit het water zijn gefilterd. Hierdoor is het water vrij van zouten, kalk, ijzer, lood, magnesium, natrium en kalium en daarmee dus vrij van alle stoffen die strepen achter kunnen laten.

Dat betekent dus ook dat u de ramen vaak niet hoeft na te zemen. Wanneer het water opdroogt zijn de glazen namelijk kristalhelder en is er geen streep te bekennen! Zo bent u dus minder tijd, minder moeite en minder geld kwijt. En daarnaast wordt het milieu ook nog eens bespaard door het ontbreken van de reinigingsmiddelen.

  • Aanvullende reinigingsmiddelen niet nodig
  • Het water laat geen strepen achter
  • Minder tijd, geld en moeite kwijt!
  • Het milieu wordt bespaard

 

Wilt u ook gebruik maken van de mogelijkheden van ons Osmose water? Vraag naar de mogelijkheden.